Text Size

Curs antreprenoriat DUO

Te salut,

Ce te împiedică să faci primul pas spre independență, urmată de prosperitate sau, pur și simplu, de încă o experiență de viață şi să intri într-un programul de mentorat și formare pentru viitori antreprenori?

Îmi amintesc primii mei pași în dezvoltarea unei cariere pe cont propriu și cum am construit prima firmă.

Urmăream articole despre anterprenori de succes (mai ales femei, căci mi se părea că pentru ele este de două ori mai greu și dacă reușesc, pot și eu) în diferite reviste de business și îmi imaginam ce i-aș întreba dacă aș ajunge să-i cunosc personal.

La conferințe și diverse evenimente îi analizam cum se îmbracă, cum se poartă, ce vorbesc. După mai bine de 10 ani de muncă, am îndrăznit să renunț la job și să-mi iau soarta în propriile mâini. La fel ca unele colege din asociație și mulți alti cunoscuți și prieteni.

În tot acest timp am realizat că aș fi avut mai mult curaj să încep o afacere, dacă nu aș fi ridicat singură o serie de bariere și dacă aș fi avut cu cine să discut și să analizez posibilitățile pe care le vedeam de a demara ceva pe cont propriu.

Poate că și tu ești unul dintre cei care spun că nu au timp de un curs în plus.

Însă citești deja aceste rânduri, așadar te preocupă cum va arăta viitorul tău.

De aceea, poate că ar merita să afli despre tine în ce măsură o astfel de alegere ți se potrivește, cum apare spiritul antreprenorial și cum poate fi generat? Sau poate vrei să vezi în ce măsură ai abilitățile de comunicare, negociere și prezentare necesare atunci când discuți cu băncile, cumpărătorii, sau te prezinți la evenimente.

Ori poate că te întrebi cum să-ti creezi și să menții mai bine rețeaua de contacte atât de necesară în afaceri.

Poate că și tu crezi că nu ai capacitatea să-ți dezvolți afacerea proprie pentru că nu știi de unde să începi:

De vreme ce-ti pui această întrebare ar merita să afli mai multe despre instrumentele de analiză pentru demararea unei afaceri (planificarea costurilor și cash flow, plan de afaceri, planul de marketing), ori despre cum ai putea face analiza pieței și a produsului sau serviciului pe care vrei să-l vinzi, a competiției sau a prețurilor.

Și cel mai important, cum ai putea să găsești acea idee de afaceri care să se apropie cel mai mult de ceea ce-ți place să faci, pentru a-ți regenera ușor energia pe care o investești în proiectul tau.

Poate că ești reticent pentru că ai văzut prea multe proiecte ale altora care nu au reușit:

Dacă ai rezerve față de modul în care ai putea să-ți crești afacerea, merită să aloci câteva ore unei analize despre modul în care poți să construiești un brand de succes, cum să-l promovezi și să alegi instrumentele și tehnicile cele mai potrivite pentru aceasta.

În plus, pentru că afacerile sunt despre oameni și despre modul în care ei investesc în ele, cred că meriți să afli despre cum ai putea să-și planifici mai bine timpul, să faci față unor sarcini multiple, stresului, cum să te concentrezi pe rezolvarea problemelor și cum să-și păstrezi energia pentru a nu renunța înainte de a îmbrățișa succesul.

Ce-ți propunem?

Un program de mentorat pentru oricine analizează posibilitatea de a demara o afacere și este în căutarea unui ghid de formare și sprijin pe parcursul primelor etape ale acesteia.

Primul pas este un curs de week-end care se va organiza pe următoarea structură:

1. Cum apare spiritul antreprenorial și cum poate fi generată o idee de afaceri?

2. Instrumentele de analiză pentru demararea unei afaceri (planificarea costurilor și cash flow, plan de afaceri, plan de mk)

3. Abilități de comunicare, negociere și prezentare către bănci, cumpărători, evenimente etc.

4. Networking – rol, planificare, secretele lui

5. Analiza piețelor și produselor, companiei, competiției, prețurilor

6. Demararea afacerii – ce faci din punct de vedere legal și fiscal

Cursul se organizează în perioada 8-9 iulie 2017, pe parcursul a 10 ore.

Pentru înscrieri, te rugăm să trimiți formularul de înscriere (pe care-l găsești atașat mai jos) completat, la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., până pe 4 iulie 2017.

Costul investiției tale de acum este de 200 lei și se achită în ziua cursului.

Programul este realizat în baza unui model identificat în Malta numit ”Promoting the Culture of Entrepreneurship” și care a stat la baza unui proiect ERASMUS +.

Te aştept la cursuri și în programul de mentorat în afaceri

Mirela Mustață,
în numele echipei Duo Alternative

Mai multe din această categorie: « Evenimente