Text Size

Proiectul “FANIs” - Formare antreprenoriala pentru integrare sociala (finantat prin programul EU Erasmus + KA1) - Aug ’16-Jul ‘17

In perioada 12-16 septembrie 2016, traineri ai Asociatiei noastre au luat parte in Malta la cursul de formare “Promovarea culturii antreprenoriale”. Aceasta activitate s-a desfasurat in cadrul proiectului “FANIs” - Formare antreprenoriala pentru integrare sociala (finantat prin programul EU Erasmus + KA1).

Pornind de la nevoia identificata de a complementa curriculum-ul de formare antreprenoriala existent acum in Romania, care este deficitar in privinta stimularii culturii antreprenoriale, dar si a acoperirii unor aspecte practice esentiale precum furnizarea de mentorship si sprijin pentru start-up-uri, proiectul FANIs isi propune sa dezvolte si implementeze o alternative viabila prin adaptarea si apoi oferirea in Romania a cursului “Promvarea culturii antreprenoriale”.

Astfel, obiectivele specifice ale proiectului urmaresc dezvoltarea unei atitudini si a unor competente antreprenoriale specializate prin participarea a cel putin unui membru (formator de formatori – trainer of trainers) al Asociatiei Duo Alternative la cursul din Malta, care va construi pe baza acestuia un modul practic de mentoring. Cursul va fi dezvoltat împreună cu trainerii organizației și oferit in Romania in principal reprezentantilor unor grupuri vulnerabile, in special femei, a caror integrare sociala si economica este una dintre misiunile principale ale Asociatiei.